RRUGA ERSEKE – LESKOVIK SIPAS MENDESIE AKTUALE

RRUGA ERSEKE – LESKOVIK  ANALIZE DHE VLERESIM SIPAS MENDESISE AKTUALE HYRJE Ne vitin 1972, ne gjimnazin e Ersekes u shtua frengjishtja, gjuhe e huaj e dyte mbas rusishtes. Literatura midis te dyja gjuheve kishte nje ndryshim te madh. Teksi francez tregonte civilizimin e jashtezakonshem francez, kurse teksti rus shume pak nga kjo. Ne nje leksion,…

Details

RRUGA E RE QAFA E QARRIT – ERSEKE ZBULIM PER KOLONJEN

  RRUGA QE ZBULON KOLONJEN NATYRALE KOLONJA NATYRALE DHE RRUGET KRYESORE TE SAJ Krahina me malore ne Shqiperi Kolonja, perpara 100 vjetesh, pershkrohej nga rruga nacionale me standartet me te mire teknike per kohen. Para vitit 1912, ky segment ka qene pjese e rruges e cila lidhte Manastirin me Janinen. Mbas krijimit te shtetit shqiptar…

Details