RRUGA ERSEKE – LESKOVIK SIPAS MENDESIE AKTUALE

RRUGA ERSEKE – LESKOVIK  ANALIZE DHE VLERESIM SIPAS MENDESISE AKTUALE HYRJE Ne vitin 1972, ne gjimnazin e Ersekes u shtua frengjishtja, gjuhe e huaj e dyte mbas rusishtes. Literatura midis te dyja gjuheve kishte nje ndryshim te madh. Teksi francez tregonte civilizimin e jashtezakonshem francez, kurse teksti rus shume pak nga kjo. Ne nje leksion,…

Read more

RRUGA ERSEKE – FRASHER -ÇOROVODE PERSHKRIM

RRUGA E RE ERSEKE – FRASHER – ÇOROVODE        PERSHKRIM I GJURMES SIPAS TERRENIT       PSE ESHTE ZGJEDHUR KY AKS I RI RRUGOR HYRJE Nga pervoja, ne diskutimin e infrastruktures se rrugeve te reja, ne zona kryesisht kodrinore-malore, nga institucionet vendore dhe qendrore, kam konstatuar shume qendrime te njeanshme. Analiza e domosdoshmerise dhe leverdishmerise, eshte…

Read more